Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö

Videoesitykset

Kuukkelisalissa voidaan pyynnöstä näyttää professori Lauri Kettusen tekemiä luontovideoteoksia, jotka perustuvat Hannu Hautalan valokuviin sekä Lauri Kettusen kuvaamaan videomateriaaliin.

Lauri Kettunen

Lauri KettunenLauri Kettunen, s. 1962, on työskennellyt vuosia yhdessä Hannu Hautalan kanssa kuvaten Kuusamon ja Koillismaan luontoa.

He ovat tuottaneet yhdessä TV-ohjelmia Yleisradiolle sekä tehneet erilaisia video- ja diaesityksiä mm. Kuusamo Nature Photo -tapahtumaan.

Lauri Kettunen on ammatiltaan sähkömagneettisen teorian professori.

Hannun onnen maa

Ohjelman alussa Hannu Hautala kertoo Onnen maa -kirjastaan ja sen kansikuvan ottamisesta, ja sen jälkeen Hannu puhuu Kuusamon luonnosta ja paikkakunnan merkityksestä hänen ammatin, luonnonkuvauksen, harjoittamiselle.
Ohjelman kesto noin 15 min.

Sävystä sävyyn -erämaan hengessä

Ohjelma perustuu syksyllä 2005 Kuusamo Nature Photo -tapahtumassa esitettyyn live-konsertiin, jossa Heikki Sarmanto improvisoi flyygelillä Hannu Hautalan kirjan "Sävy sävyyn" kuvista koostetun videonauhan tahtiin.
Ohjelman kesto noin 14 minuuttia.

Ruskean helmassa, Naturens bruna famn

Lauri Kettunen ja Hannu Hautala ovat tehneet yhdessä lukuisia TV-ohjelmia Yleisradiolle ja erityisesti ruotsinkieliselle kanavalle FST5:lle. "Ruskean helmassa" on vuonna 2006 valmistunut väriteema-sarjaan kuuluva lyhytohjelma, joka kertoo kuvan ja musiikin avulla ruskeasta väristä kotimaan ja Koillismaan luonnossa.
Musiikki: huilu, Tommi Koivuniemi; kitara, Osmo Palmu. 
Ohjelman kesto noin 10 minuuttia.

Avara hiljaisuus, Storslagens tystnad

Ohjelma on viimeinen osa Lauri Kettusen ja Hannu Hautala YLE/FST5:lle tuottamista lyhytohjelmista. Ohjelma pyrkii tuottamaan kuvan ja sävelien keinoin saman rauhoittavan tunnelman, jonka useat kokevat erämaassa luonnon helmassa  kaukana arjen kiireistä.
Musiikki: huilu, Tommi Koivuniemi; kitara, Osmo Palmu. 
Ohjelman kesto noin 10 minuuttia.