Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö

Vaihtuva näyttely

Kuukkelisalin digitaalisessa näyttelyssä vierailevat taiteilijat luovat kuvistaan kuvakerronnallisia esityksiä. Muuten tila on perinteisen luontokuvan käytössä. Vierailevien taiteilijoiden näyttelyjä Kuukkelisalissa on kolme kertaa vuodessa.

PERTTI TURUNEN

TENO

 

170728 12

Mihin kuvaaminen on vienyt?

”Yli kolmekymmentä vuotta olen kulkenut pohjoisen Lapin laajoja selkosia, milloin työ-, milloin kalastus tai metsästysreissuilla, lähes aina on kamera kulkenut mukanani.

 Teno on kiehtonut minua vuosikymmenten ajan. Siinä on jotain niin valtavaa, loputonta ahaa-elämystä.

 Ajelin Karigasniemeltä Nuorgamiin, katselin kuinka Teno virtasi syvällä kanjonissa ja tunturit olivat kahta puolta jokea. Näkymä oli tunteita herättävä, Turunen kuvailee.

 Nykyään ovat muut harrastukset jääneet ja valokuvaus on noussut kohdallani tärkeimmäksi. Tuolta ajalta on kertynyt kuvia eri kohteista ja eläimistöstä sekä myös ihmisestä pohjoisessa luonnossa. Vuosien varrella olen pitänyt lukuisia näyttelyitä sekä kuvaesityksiä.

Näyttelyssä voi kokea kaamoksen sinisen hämärän hiljaisuuden, kevään ryskyvän saapumisen, kesän valon ja lohennousun myötä elämän sykkeen, syksyisen värien loiston ja sumuisen kylmän enteilyn ennen talven tuloa.”

 

Näyttely koostuu Tenojoen vuodenajoista