Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö

Vaihtuva näyttely

Kuukkelisalin digitaalisessa näyttelyssä vierailevat taiteilijat luovat kuvistaan kuvakerronnallisia esityksiä. Muuten tila on perinteisen luontokuvan käytössä. Vierailevien taiteilijoiden näyttelyjä Kuukkelisalissa on kolme kertaa vuodessa.

Jaana Kotamäki

LUONNON SIVELTIMELLÄ

16.1.-28.5.2018

 omakuvaJaanaKotamäki     VärikavalkadiJaanaKotamäki

Jaana Kotamäki on turkulainen, kokopäivätoiminen ammattivalokuvaaja. Hän kuvaa kaikkea mahdollista yrityskuvauksista henkilökuvauksiin ja työskentelee sekä studiossa että miljöössä. Luontokuvaus on kuitenkin eniten hänen sydäntään lähellä.Kuvausvuosia on takana 27 vuotta. Kuvataiteet kiinnostivat kovasti jo nuorena ja erityisesti piirustus, sittemmin valokuvaus vei voiton ja siitä on tullut Jaanalle yhtä kuin ammatti, intohimo ja elämäntapa.

Jaana kuvaa luontoa hyvin monipuolisesti, mutta perinteisen luontokuvaustyylin rinnalle on noussut yhä enemmän ei-dokumentaarinen kuvaustapa, jossa luovuudella ei ole rajoja.

Kilpailumenestystä on tullut niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa. Paras sijoitus on sarjavoitto Vuoden Luontokuva 2015 -kilpailussa kasvit ja sienet -sarjassa kuvalla Siementen tanssi.

Luonnon siveltimellä -näyttelyn idea syntyi luonnon monimuotoisuuden, muotojen ja värien innoittamana, houkutellen erilaisten sävyjen ja varjojen maailmaan.

Keskeistä teoksille ovat maalauksellisuus, jolloin ääriviivat ja muodot katoavat kuviin. Vastavärit ovat vahvasti esillä, kuten myös valon ja varjon, värien ja muotojen sekä liikkeen rytmit.

Välillä kuvaan on jätetty vain oleellinen, jolloin graafisuus on noussut keskeiseksi tehokeinoksi.

Kuvan esittävyyden sijaan, kuvien toivotaan herättävän katsojassa erilaisia tunteita, tunnelmia ja ajatuksia.

Näyttelykokonaisuudessa on yhteensä 18 teosta, jotka on vedostettu Hahnemühlen Fine Art -paperille.

Näyttelyä on tukenut Valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry.