Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö

Vaihtuva näyttely

Kuukkelisalin digitaalisessa näyttelyssä vierailevat taiteilijat luovat kuvistaan kuvakerronnallisia esityksiä. Muuten tila on perinteisen luontokuvan käytössä. Vierailevien taiteilijoiden näyttelyjä Kuukkelisalissa on kolme kertaa vuodessa.

Jarmo Manninen

KOILLISMAA

29.5.-6.9.2018

 jarmo manninen HIRES         1575 katalogi

Olen kuusamolainen luontokuvaaja. Olen asunut Kuusamossa 10 vuotta, jonka ajan olen toiminut myös ammattiluontokuvaajana. Kotoisin olen Kangasniemeltä. Kuvannut olen vuodesta 1992. Luonto on ollut kuvieni pääaihe alusta alkaen. Erityisesti olen eläinten ja maisemien kuvaaja. Pyrin kuvillani esittämään tilanteita ja tunnelmia, joita koen ja näen luonnossa liikkuessani tai kuvauskojussa ollessani. Esillä olevissa kuvissa olen tuonut kokemani hetket esiin dokumentaarisin keinoin. Näyttelyn kuvien aiheet löytyvät koillismaalaisesta luonnosta. Minua viehättää pohjoisen karu luonto ja selväpiirteinen vuodenaikojen vaihtelu. Koillismaan yöttömän yön aurinko kesällä ja talven lähes kaamosvalo ovat suuria inspiraation lähteitä minulle.

Kuviani on palkittu Vuoden Luontokuva -kilpailussa 15 kertaa ja kansainvälisistä kilpailuista on lukuisia palkintoja. Minulle on myönnetty EFIAP -arvonimi kansainvälisestä näyttelytoiminnasta.

 

Kuvat: Jarmo Manninen
Musiikki: Kari Alajuuma
Koostaminen: Sari Mourujärvi