Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö
stockell.jpg

Uutiset

Uudet näyttelyt esillä luontokuvakeskuksessa

Uudet näyttelyt ovat esillä luontokuvakeskuksessa. Klassikkokuvissa paneudumme joutsenen elämään. Teemanäyttelyssä valokeilaan pääsevät lepakot ja näyttelyn nimenä on Lepakot - “Pirunpääskyjä” yötaivaalla.
Hannun keinutuolin valtaavat kuukkelit, tiaiset ja tykyn upeat muodot.

Kuukkelisalin vierailevina näytteilleasettajina ovat Timo Jokela ja Antti Stöckell näyttelyllään METSÄÄN! Luontokuvia ympäristötaiteen ja installaation keinoin.

Talviajan näyttelyt ovat esillä 16.1.-16.5.2019.

Näyttelyt vaihtuvat luontokuvakeskuksessa

Syksyn näyttelyt ovat esillä luontokuvakeskuksessa. Galleriassa näemme mm. kulorastaan ja kuukkelin. Teemanäyttelyssä esitellään omalaatuinen koskikara.
Keinutuolissa katsellaan kuvia ensilumesta joulukuun kaamokseen.

Kuukkelisalin vierailevana näytteilleasettajana ajalla 7.9.2018-15.1.2019 on Arto Komulainen näyttelyllään Luontokuvia tuntureiden takaa.

Erikoisnäyttely esillä Galleriassa

Hannu Hautala luontokuvakeskuksen galleriassa on esillä kuukauden ajan harvinaislaatuinen erikoisnäyttely. Karhun jälki -näyttelyssä karhun olemus herää henkiin maalauksissa, piirustuksissa, veistoksissa ja valokuvissa. Myyttinen karhu on herättänyt ihmisissä niin kunnioitusta kuin pelkoa. Uskomukset Otson voimasta ovat kulkeneet pohjoisten kansojen matkassa aikojen alusta asti.

Näyttelyyn oli kesällä 2018 avoin haku. Teosvalinnoista vastasi kuvataiteilija Jonna Kalliomäki. Näyttelyssä nähdään teoksia kahdeltakymmeneltäkuudelta eri taiteilijalta.

Karhun jälki –näyttely on osa Kalliomäen Kuusamo Bear Stories –projektia, joka nivoutuu osaksi Kuusamon tarinaa. Karhu on Kuusamon tunnuseläin, joka on kerryttänyt legendaarisia tarinoita ja kohtaamisia Koillismaalla. Kuusamo Bear Storiessa herätetään paikalliset legendat ja myyttinen karhu eloon yhteisön voimin ja jatketaan karhun tarinaa taiteen keinoin.

Karhun jälki -näyttely on esillä 7.8.-6.9.2018. Tuona aikana Gallerian seinillä ei nähdä Hannu Hautalan teoksia, mutta sovellukset (Kartta Hannun jäljille, Työpöytä, Kirjaselaus ja Keinutuoli) ovat käytössä.

Näyttelyt vaihtuvat luontokuvakeskuksessa

Kesän näyttelyt ovat esillä Galleriassa luontokuvakeskuksessa. Hannu Hautalan klassikoissa näemme mm. metsäkirvisen menetyksen sekä aamuteeren. Klassikkokuvien sarja on nimeltään Kalansyöjä isokoskelo. Keinutuolissa nähdään erilaisia kesäkuvia; kuvasarjan nimi on Pohjolan valkeat yöt.

Kuukkelisalin vierailevana näytteilleasettajana ajalla 29.5.-5.9.2018 on Jarmo Manninen näyttelyllään Koillismaa.

Kesän näyttelyt ovat esillä 29.5.-6.8.2018, jonka jälkeen Galleriassa pääsevät esille Jonna Kalliomäen kokoaman Karhun jälki -näyttelyn työt. Karhun jälki -näyttely on esillä 7.8.-6.9.2018.

______________________________________________________________________________