Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö

Vaihtuva näyttely

Kuukkelisalin digitaalisessa näyttelyssä vierailevat taiteilijat luovat kuvistaan kuvakerronnallisia esityksiä. Muuten tila on perinteisen luontokuvan käytössä. Vierailevien taiteilijoiden näyttelyjä Kuukkelisalissa on kolme kertaa vuodessa.


Juha Taskinen

SAIMAAN SALAISUUKSIA - 40 VUOTTA NORPPAELÄMÄÄ

8.9.2017-16.1.2018

  Juha ja Mirja kuutti kuva otettu tutkimustilanteessa UEF MK
Juha ja Mirja-kuutti kuva otettu tutkimustilanteessa UEF MK

 

Juha kuvailee itseään kuva-alan lentojätkäksi, elokuvaohjaajaksi, maailmanmatkaajaksi, luontomatkailuyrittäjäksi, saimaannorppien suojelijaksi sekä pitkien matkojen uimariksi.

Taskinen on syntynyt vuonna 1958 Haukiniemen kylässä, Savonlinnassa. Maanviljelijä-metsurin ammatti vaihtui vuonna 1991 lypsykarjasta luopumisen jälkeen lopullisesti kameraan ja siitä alkoi elokuvantekijän ja kirjailijan ammatti.

Taskinen on tehnyt vuoteen 2016 mennessä 37 dokumenttielokuvaa ja kymmenen kirjaa, joista neljä kokonaan omia. Juhan tuotannot ovat keränneet kymmeniä kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja, mm. Vuoden luontokuva, Vuoden luontokirja, Euroopan paras elokuva, Kirjallisuuden Karjala-palkinto, Aasia Wildlife-elokuvajuhlien pääpalkinto ja kaksi kertaa Valtion tiedonjulkistamispalkinto.

Saimaannorppa on maailman uhanalaisin hylje. Norppakanta on suojelutoimin kasvanut pikkuhiljaa sen rauhoittamisvuoden 1955 noin sadasta sukeltajasta nykyiseen 360 yksilöön verkkorajoitusten ja apukinoksien ansiosta. Juha Taskinen on valokuvillaan ja elokuvillaan tehnyt työtä norppien hyväksi 37 vuotta.

”Paras palkinto minulle on syntyä omalle kylälle keskelle maailman kauneinta järveä - Saimaata ja sen norppaa. Täältä olen saanut voimani näitä rantoja puolustanut ja lähtenyt täältä maailman ääriin.” Toteaa Taskinen.