Hannun jäljet - Hannu Hautala luontokuvakeskus

Hannun jäljillä - Hannu Hautala luontokuvasäätiö
Banneri_Yhteisnayttely_.jpg

Uutiset

Talven näyttelyt esillä luontokuvakeskuksessa

Hannu Hautala luontokuvakeskuksessa on esillä talven uudet näyttelyt. Hannu Hautalan klassikko- ja teemakuvien sarjoissa aiheena on Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kansallislintumme joutsen. Myös keinutuolisarjan kuvien pääosassa on joutsen ja joutsenen kesäinen elämänkierto.

Kuukkelisalin vierailevina näytteilleasettajina ovat kuvan ja äänen yhteisnäyttelyllään Olli Lamminsalo ja Kirsi Ihalainen. Näyttelyn nimi on Pehmeät liikkeet & kesyttömät äänet.

8.9.2016

Syyskauden näyttelyt avattu luontokuvakeskuksessa

Galleriassa on esillä Hannu Hautalan uudet näyttelyt. Klassikkokuvat Hannu on ottanut touko-kesäkuussa 2016, ensimmäisenä "eläkeläisvuonna", jolloin kuvaaminen on ollut vähäisempää. Teemanäyttely on nimeltään Kurki, suon salaperäisin. Keinutuolisarjassa muistellaan kesää 2008.

Kuukkelisalin vierailevana näytteilleasettajana on Matti Pukki näyttelyllään Metsänhenki.

 

21.6.2016

 

Hannu Hautala luontokuvakeskuksen kesäkauden näyttelyt avataan 21.6.2016.

HannuHautalaPollo

 

Galleriassa on esillä Hannu Hautalan uudet näyttelyt. Teemanäyttelyssä Pöllömetsässä nuoruuden kynnyksellä nähdään pöllönpoikasia. Keinutuolisarjassa esitellään kuvia uutuuskirjasta Palokärki. Kuukkelisalin vierailevina valokuvaajina ovat Irma Varrio ja Ari-Matti Nikula näyttelyllään Northern Impressions.


Kuukkelisalissa Irma Varrio ja Ari-Matti Nikula: Northern Impressions

Ari-Matti Nikula (s. 1964) on pitkän linjan luontokuvaaja jo vuosikymmenien ajan. Hänen kuviaan on palkittu mm. Vuoden luontokuva- ja Kuusamo Nature Photo –kilpailuissa. Nikulan vahvuus on maisemakuvaus: toinen sija Vuoden Luontokuva –kilpailun Maisemat-sarjassa 2015 sekä sarjavoitto Maisemat-sarjassa 2009. Niinikään kaksi sarjavoittoa Paras Kuusamossa otettu kuva-sarjassa (Kuusamo Nature Photo kuvakilpailu) vuosina 2010 ja 2015.
Irma Varrio (s. 1969) on luontokuvauskentällä uudempi tulokas, mutta takana on pitkä ja monipuolinen kokemus kuvan, kuvan tutkimisen ja kuvallisen ilmaisun parissa graafisena suunnittelijana, valokuvaajana ja taiteilijana. Vuonna 2014 Varrio työsti kutsuttuna Kuusamo Nature Photon konserttikuvituksen. Varriolla on taiteen maisterin ja valokuvaajan koulutus, ja hän on pitänyt kaksi omaa valokuvanäyttelyä (Rovaniemi Melancholies 2011 ja Syvyys houkuttava 2013).

Irma Varrion ja Ari-Matti Nikulan yhteistyönä syntynyt Northern Impressions esittelee pohjoisen luonnon tuttuja kuva-aiheita uudella otteella, perinteisen luontovalokuvan rajoja rikkoen. Taiteelliset, kuvaushetkellä toteutetut tulkinnat luonnosta syntyvät muun muassa impressionistisen maalaustaiteen innoittamina. Tekijöitä inspiroi työskentelyssään ennen kaikkea luonnon kokeminen tunnetasolla – syvä ja moniulotteinen pohjoinen luonto taipuu kuvaajien otteessa nähdyn ja koetun vuoropuheluksi.

Pariskunta asuu ja työskentelee Rovaniemellä. Northern Impressions -projektiin liittyy näyttelytoimintaa ja kuvaesityksiä, impressionistisen luontokuvauksen kursseja, oma Impressio-kolumnipalsta Luontokuva-lehdessä sekä syksyllä ilmestyvä Northern Impressions valokuvataidekirja.

Näyttely on avoinna Hannu Hautala luontokuvakeskuksessa 21.6.2016-8.9.2016.

 

20.1.2016

Sergey Gorshkovin näyttely avattu

Sergey

 

Venäläisen huippukuvaajan Sergey Gorshkovin näyttely Villin luonnon ääni on avattu luontokuvakeskuksen Kuukkelisalissa. Näyttelyn avajaiset pidettiin 19.1, ja näyttely on esillä kesäkuun puoleenväliin saakka.

Valokuvaajan ensimmäisessä näyttelyssä Suomessa, nähdään kuvia Kamtsatkan niemimaalta sekä syrjäiseltä Wrangelinsaarelta. Kamtšatkan niemimaa itäisimmässä Siperiassa on pinta-alaltaan hieman Suomea suurempi, yksi maailman suurimmista ja koskemattomimmista erämaa-alueista. Tuliperäisen alueen kesytön luonto teki Gorshkoviin lähtemättömän vaikutuksen ja hän kertoo palaavansa Kamtšatkaan yhä unissaan, vaikka kuvausmaisemat ovat jo vuosia sitten vaihtuneet Venäjän arktisille alueille.

Wrangelinsaarella, joka sijaitsee Pohjoisella jäämerellä Tšuktšimeren ja Itä-Siperian meren välissä, Gorshkov ikuisti muun muassa jääkarhuja, mursuja, myskihärkiä, naaleja ja lumihanhia.